+387 33 659 442 info@mpslab.ba

Pamas GMBH

Kompanija osnovana 1992. godine i radi na razvijanju, proizvodnji, distribuiranju i održavanju brojača čestica u tekućinama. Visokosofisticirani optički senzori su proizvedeni u Njemačkoj.

Ovlašteni zastupnici za: Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Albaniju, Kosovo, Sloveniju, Sjevernu Makedoniju

Pamas GMBH

Brojači čestica u vodenim otopinama

Ko posjeduje vlastito odjeljenje za istraživanje i razvoj, PAMAS GmbH je vodeća kompanija na polju sistema za brojanje čestica u tekućinama.

 

PAMAS SVSS

je standardni laboratorijski brojač čestica za farmaceutske aplikacije (otopine infuzije i slično) te za druge nisko-viskozne tekućine. Instrument može biti korišten kao ‘stand-alone’ (samooperativan) ili kontroliran software-om. Elektronski kontrolisani, precizni motor gura uzorak pomoću klipa kroz diodni laserski senzor optimalnim protokom te je tačan i precizan volumen doziran. Koristeći zamjenske šprice, SVSS može analizirati uzorke različitih volumena, od 100 µL do 1000 mL. Za male volumene, poseban ‘Small Volume Kit’ je dostupan.

PAMAS S50

je ekonomičan, laserski baziran online sistem visokih performansi sa jednostavnom integracijom u industrijske sisteme za upravljanje podacima. Automatsko određivanje brzine protoka daje tačne rezultate mjerenja. Pamas S50 broji čestice visoke rezolucije preko interfejsa za izvještavanje u reanom vremenu na PC. Veličine čestica od 4,6 i 14µm prikazane su na displeju.

BROŠURA

PAMAS S40

je prijenosni sistem za brojanje čestica za tekućine bazirane na ulju kao što su hidraulična ulja i lubrikanti. Otporna pumpa sa keramičkim klipom garantuje konstantan protok. Instrument je opremljen ekranom osjetljivim za dodir kojims e lako rukuje. Ugrađena baterija osigurava rad do tri (3) sata a integrisana memorija snimanje do 4000 mjerenja. Sistem može biti korišten za uzorkovanje serije uzoraka i za on-line mjerenje. Dostupna je i dodatna oprema.

Stupimo u kontakt