+387 33 659 442 info@mpslab.ba

LCTech

LCTech od 1998. godine razvija inovativne proizvode i metode za pripremu za analizu okoliša, hrane i hrane za životinje, kao i za forenzičke uzorke. Od automatizacije za pripremu uzoraka do potrošnog materijala za analizu i stručne obuke, LCTech nudi sve što treba profesionalnom laboratoriju i što cijene razne renomirane institucije iz farmaceutskog i istraživačkog sektora.

LCTech

FREESTYLE XANA I XANA PFAS za brzo procesiranje uzoraka vode/automatizacija u analizi vode

 

FREESTYLE XANA

Kako bi se otkrio širok raspon hemijskih spojeva, obično se obrađuju uzorci vode velikog volumena i primjenjuje se opsežani pojedinačni koraci. Paralelna automatizacija, koja precizno obrađuje sve potrebne korake, znatno olakšava obradu velikih volumena uzoraka vode u laboratoriju, a istovremeno smanjuje varijacije u rezultatima.

FREESTYLE PFAS stolna ploča

FREESTYLE XANA PFAS TableTop je dobro pripremljen za zahtjeve koji se odnose na PFAS. Velike količine nisu apsolutno potrebne za analizu PFAS u vodi. Kao rezultat toga, veliki stalak za boce XANA u nekim slučajevima nije potreban. Smanjujući veličinu stalka za boce, sada se može lako prenijeti na FREESTYLE, štedeći veliku količinu prostora.
LCTech

Analiza hrane i hrane za životinje (mikotoksini, PCDD, PCBS, QuEChERS kolone, GPC klone)

Postojani organski zagađivači (POPs) mogu se naći posvuda i predstavljaju različite izazove za analizu. LCTech nudi rješenja za cijeli proces pripreme uzorka, od ekstrakcije do analize, s robusnim uređajima visoke kvalitete. To uključuje odgovarajuće kolone za čišćenje koje se koriste i stručnu podršku za postavljanje analize i rješavanje problema.

 

FREESTYLE QuEChERS

QuEChERS (Quick, Easy, Cheap, Effective, Rugged, and Safe) predstavlja najčešće primjenjivanu metodu u svijetu za analizu ostataka pesticida u laboratorijima za hranu i stočnu hranu. Brza, jednostavna, jeftina, učinkovita, robusna i sigurna QuEChERS metoda LCTech omogućuje vam automatiziranje čišćenja uzoraka  analize pesticida. Manje ručnog rada u kombinaciji s visokim učinkom čišćenja čini novu metodu još jednostavnijom od konvencionalne QuEChERS metode.

Analiza rezidua u hrani i hrani za životinje

Online veza s LC-om može se ostvariti putem modula Direct Injection i, po želji, moguće je i online isparavanje unaprijed. Minijaturizacija omogućuje smanjenje upotrebe otapala na minimum i postizanje većeg kapaciteta u FREESTYLE stalku te je potrebno manje vremena po uzorku, što omogućuje obradu do 120 uzoraka unutar 24 sata uz sinkronizirani LC ciklus.

FREESTYLE ThermELUTE

Jedinstveno: toplinska denaturacija. Potpuna automatizacija od ekstrakta do hromatograma za manje od 20 minuta.

FREESTYLE SPE Mikotoksini

Robustan, ponovljiv, fleksibilan.

Maksimalna osjetljivost mjerenja s mjerenjima daleko ispod propisanih granica.

Može se kombinovati s bilo kojim HPLC-FLD ili LC-MS/MS sistemom.

FREESTYLE HPLC Direct Injection

Ako već posjedujete FREESTYLE SPE sistem, možete ga jednostavno nadograditi za QuEChERS aplikacijom u bilo kojem trenutku. Aplikacija QuEChERS na FREESTYLE-u iznimno je robusno i isplativo rješenje visoke propusnosti za analizu pesticida u laboratoriju sa svim prednostima potpune automatizacije.

QuEChERS Kolona

QuEChERS LCTech temelji se na nedisperznoj metodi i ima posebno prilagođene kolone. Ovo pokriva gotovo sve matrice unutar analize pesticida u hrani i hrani za životinje.

  • Pesticid I

Klasična QuEChERS kolona za voće i povrće

  • Pesticid II

Posebna QuEChERS kolona za čaj, začine i hmelj

  • Pesticid III

Dodatna QuEChERS kolona za matrice s visokim sadržajem masti (> 10%)

FREESTYLE CrossTOX

Visoka propusnost uzoraka;

Čišćenje od više mikotoksina;

Bez unakrsne kontaminacije;

24/7 s nadzorom pritiska.

LCTech

Analiza polutanata u okolišu

U okviru analize okoliša, npr. kada analizirate vodu, tlo i zrak, LCTech nudi savršeno prilagođene proizvode kako bi vaša analiza bila još učinkovitija. Kako biste osigurali da su vaše laboratorijske aktivnosti također optimalno usklađene s ekonomskog gledišta, možete, na primjer, potpuno ili poluautomatizirati tok rada s LCTech proizvodima.

DEXTech proizvodi

Jedinstvena porodica proizvoda DEXTEch tvrtke LCTech savršeno je rješenje za vaše zahtjeve analize za PCDD/F, PCB, PCN, PBDE ili CP. Robustan, jednostavan za instalaciju i malo održavanja – svaki je uređaj optimiziran za analizu dioksina/PCB-a u različitim matricama.

Kolone za čišćenje

Birajte između silika i Alox kolona sa staklenim ili plastičnim tijelima. Obje su varijante potpuno jednake i nude brzo i učinkovito čišćenje.

Elufix kolone

Staklene kolone Elufix™ odmah su spremne za upotrebu i savršene su za brza i precizna mjerenja indeksa ugljikovodičnih ulja (metoda H53).

LCTech

Analiza PFAS, PFOS i PFOA

Per- i polifluoroalkilne tvari (PFAS) imaju posebna svojstva i zato se koriste u mnogim industrijskim procesima i proizvodima, kao što su tekstil, kućanski proizvodi, gašenje požara, automobilska industrija, prehrambena industrija, građevinarstvo i elektronika. Hemikalije se sada mogu pronaći u okolišu (rijeke, jezera, tlo) i u hrani (voda za piće ili druga hrana).

Perfluorirani alkil sulfonati – najpoznatiji predstavnik: Perfluorooktansulfonska kiselina (PFOS). Perfluorirane karboksilne kiseline – najpoznatiji predstavnik: Perfluorooktanska kiselina (PFOA). Te su se hemikalije često koristile desetljećima zbog svojih fizikalno-hemijskih svojstava (toplinski i hemijski postojane, odbijaju i vodu i masnoću). PFAS se može naći posvuda: u vodi, u tlu, u prašini, u hrani, a na kraju i u ljudskoj krvi.

 

X-TRACTION PFAS

Za ekstrakciju.

FREESTYLE SPE PFAS

Za čišćenje (npr. Dual-SPE). Idealno s EluCLEAN SPE kolonama.

D-EVA

Za senzorski kontroliranu koncentraciju ekstrakata.
LCTech

Analiza pesticida i poliaromatskih ugljikovodika, PAH, Robotski sitemi za analizu pesticida, SPE

Upotreba pesticida, kao sredstva za zaštitu bilja, može dovesti do rezidua u hrani i hrani za životinje. Radi zaštite zdravlja ljudi i životinja, oni su zakonski regulirani i ne smiju se prekoračiti određene maksimalne razine rezidua. Sveobuhvatno testiranje neophodno je kako bi se potrošačima garantovala sigurna i zdrava hrana.

 

X-TRACTION

Sistem X-TRACTION© nudi učinkovitu ekstrakciju bez unakrsne kontaminacije za precizne rezultate analize.

FREESTYLE XANA

Saznajte više o FREESTYLE XANA – savršenom rješenju za automatiziranu obradu velikih volumena uzoraka vode u laboratoriju. Uz paralelnu automatizaciju, koja precizno provodi sve potrebne korake, širok raspon hemijskih spojeva može se otkriti brzo i jednostavno.

FREESTYLE GPC/EVA/SPE

Otkrijte FREESTYLE – savršeno rješenje za učinkovito čišćenje pesticida pomoću gel permeacijske hromatografije. GPC modul omogućuje brzo rukovanje uzorkom, dok modul EVAporation osigurava preciznu koncentraciju i izmjenu otapala.

GPC kolona

Vrlo robusna kolona posebno je dizajnirana za svakodnevnu laboratorijsku upotrebu.

FREESTYLE QuEChERS

Za automatiziranu QuEChERS metodu, FREESTYLE je opremljen SPE modulom i može se opremiti HPLC Direct Injection modulom za dodatnu online vezu s vašim LC-MS/MS sistemom.

Ekstrakcija čvrste faze SPE

LCTech proizvodi za ekstrakciju čvrste faze opsežni su kao i njihova područja primjene i nude korisničku podršku u potrebnoj mjeri: od potpuno automatiziranih robotskih sistema i SPE kolona do vakuumskih razdjelnika, kao što su mikotoksini, analiza vode ili forenzika.
LCTech

Analiza dioksina

Porodica uređaja je jedinstvena: standardna verzija DEXTech Pure za gotovo sve matrice, obrada 24 sata dnevno u potpuno automatiziranoj verziji DEXTech 16 i DEXTech Heat sa svojom posebnom funkcijom zagrijavanja za stvrdnute masti. U LCTechu dobivate pravo rješenje za analizu dioksina/PCB-a u uzorcima hrane, stočne hrane i okoliša.

Robustan, jednostavan za instalaciju, intuitivan rad, mali zahtjevi za održavanjem, ekonomične kolone spremne za upotrebu.

 

DEXTech Pure

DEXTech 16

Automatizirani sistem za 15 uzoraka u jednoj sekvenci. Potpuno automatizirano i preko noći!

DEXTech Heat

Grijni sistem tako da čak i stvrdnuti uzorci ostaju tečni od prezentacije do punjenja i pouzdano se obrađuju bez začepljenja.

Stupimo u kontakt