+387 33 659 442 info@mpslab.ba

IKA

Dizajnirano da radi savršeno

IKA

Strategija kompanije je održavanje i razvoj na svim tržišnim kategorijama. Svi proizvodi su dizajnirani da ispune najnovije međunarodne standarde. Odgovornost kompanije IKA je da ispuni očekivanja tržista i distributera u pogledu kvalitete proizvoda, ponude, cijene i usluge.

 

Magnetne mješalice

IKA magnetne mješalice su najprodavaniji profesionalni laboratorijski mješač na svijetu. Postoji kompletan asortiman IKA magnetnih mješalica za rukovanje različitim količinama, sa ili bez mogućnosti grijanja. Funkcionalnost, sigurnost i dugovječnost su glavni fokus u razvoju IKA-ih magnetnih mješalica. 

Pipete

Ergonomski osjećaj u kombinaciji sa beskompromisnim preciznim performansama: IKA single fix i vario pipete mogu se korisitit za mnoge primjene u modernoj laboratoriji. Označavanje bojama pojednostavjuje brz odabir odgovarajuće pipete. Otpornost na udarce, UV i hemikalije osigurava da konus vrha pruža dugotrajno i pouzdano doziranje. 

Kalorimetri

IKA kalorimetri sa kisik bombom su lideri na tržištu kada je u pitanju određivanje kalorijskih vrijednosti tekućih i čvrstih uzoraka. Funkcionalnost, sigurnost i dugovječnost su glavni ciljevi u razvoju IKA kalorimetara.

Mlinovi

Jedinstven i kompaktan dizajn čini jedinicu da štedi prostor i čini je ultra prenosivom. Komora za mljevenje za jednokratnu upotrebu eliminira mogućnost unakrsne kontaminacije, štedi troškove i vrijeme čišćenja. Prilikom razvoja mlina poseban naglasak je stavljen na sigurnost korisnika. 

Centrifuge

IKA predstavlja potpuno novu mikro centrifugu, idealnu za aplikacije koje ne zahtjevaju utra velike brzine, na primjer, mikrofiltracije i odvajanje ćelija. Ove centrifuge imaju kompaktan dizajn i malu površinu koja zahtjeva minimalan prostor. Kao sigurnosna karakteristika, ova centrifuga će raditi samo kada je poklopac zatvoren. 

Stupimo u kontakt