+387 33 659 442 info@mpslab.ba

ColorLite GmbH

ColorLite je njemački proizvođač visokokvalitetnih instrumenata za mjerenje boja. Nude najbolja prilagođena mjerna rješenja za vašu primjenu.
Uz različite ručne spektrofotometre i stacionarne mjerne instrumente, nude i prilagođene inline mjerne sisteme za direktno mjerenje boja u proizvodnji.
Širok raspon spektrofotometara nadopunjen je denzitometrom sd350 za mjerenje gustoće.  S ColorLite spektrofotometrima možete mjeriti granule i gotove dijelove lijevane injekcijom, filmove ili ekstrudiranu plastiku. Svaka industrija ima svoje izazove, ali automobilska industrija postavlja standarde koji su veliki izazov za sve proizvođače originalne opreme i dobavljače. Komponente interijera proizvode različiti dobavljači i, uprkos njihovoj složenosti, na kraju moraju stati u automobil. Tolerancije su ispod vidljivog raspona. ColorLite spektrofotometri su idealno rješenje za ovaj zadatak. Sa ColorLite spektrofotometrima uspješno rade poznati proizvođači i korisnici pigmenata, premaza, boja i lakova.  Možete mjeriti boju raznih proizvoda u prehrambenoj industriji u refleksiji i transmisiji. Uz  fleksibilne dodatke, gotovo svake namirnice može se izmjeriti boja; bilo da se radi o mesu, siru, pecivima, začinima, tekućinama, pecivima, čak i koži životinjske hrane. Bilo da želite mjeriti boju papira, plastike, kozmetičkih bočica (ili njihovog sadržaja), namještaja, parketa, građevinskog materijala, hemikalija, lijekova, kovanica, umjetničkih djela ili drugih boja, imamo rješenje za gotovo svaku primjenu. 

ColorLite sph900 Spektrofotometar

Prijenosni spektrofotometar, kombinovan sa dvije geometrije prema DIN5033: 45°/0° i d/8°
Dodatna glava sonde sa mjernom geometrijom d/0° dostupna kao glava sonde ili adapter.
Mala, fleksibilna vanjska glava sonde – stoga idealna za mjerenje boje malih i zakrivljenih dijelova uzorka. Kombinovanje sa širokim asortimanom pribora za mjerenje tekućina, praškova, granula, hrane, kablova i slično. Povezivanje sa računarom bežično putem Bluetootha ili USB-a.

ColorLite sph RG2 Spektrofotometar

Otporan, robustan i moćan spektrofotometar!
Hladno, mokro, prašina – to nije problem za jedinstveni RG2. Izrađen od masivnog aluminijskog kućišta, RG2 je savršeno rješenje za mjerenje boje u teškim proizvodnim okruženjima.

ColorLite ColorCube Spektrofotometar

Stacionarni spektrofotometar. Najjednostavnije rješenje za laboratorij – upravljanjem jednim dugmetom. Stolni spektrofotometar ColorCube – minimalistički i funkcionalan dizajn. Serija ColorCube dostupna je u različitim verzijama, s različitim područjima skeniranja od 2 mm (d/8° geometrija) do 80 mm (d/0° geometrija) za širok raspon primjena.

ColorLite sph870 Spektrofotometar

Prenosni i kombinovani uređaj sa dvije geometrije prema DIN5033: 45°/0° i d/8°
Mala, fleksibilna vanjska glava sonde – idealna za mjerenje boje malih i zakrivljenih dijelova.
Širok asortiman dodatnog pribora za mjerenje tekućina, praškova, granula, hrane, kablova i slično.

ColorLite sph ipm Spektrofotometar

Industrijska tehnologija mjerenja boja!
Beskontaktno i kontaktno spektralno online mjerenje boja u stvarnom vremenu. Služi za mjerenje boje rasutih materijala kao što su plastični granulati, peleti itd.

ColorLite ColorTube Spektrofotometar

Stacionarni spektrofotometar. Vrhunsko rješenje sa jedinstvenim značajkama koje ga izdvajaju od ostalih. S novim razvijenim, visokokvalitetnim ColorTubeom, čvrsti i tečni uzorci mogu se mjeriti u refleksiji, apsorpciji i transmisiji. Za mjerenje prozirnih uzoraka, spektrofotometar je opcijski opremljen trećim mjernim kanalom.

ColorLite sph xs1 Spektrofotometar

Ultramobilno kompaktno prijenosno rješenje – mjerenje boje 45°/0° i mjerenje sjaja 60° jednim uređajem. Svjetska komunikacija mjernih podataka u stvarnom vremenu direktno putem WiFi ili Bluetooth 4.0. Dodatno: Integrirani matrični skener podataka (skenirajte QR / crtični kod – izmjerite uzorak – spremite podatke).

ColorLite sph9i Spektrofotometar

Industrijski online nadzor boja!
Potpuno automatizirani spektrofotometar za 100% kontrolu proizvodnje. ColorLite sph9i sistem osigurava mjerenje boja u različitim područjima kao što su industrija plastike, papira, tekstila i hrane. Stalna kontrola kvalitete smanjuje otpad u proizvodnom pogonu, utječe na povećanje produktivnosti smanjenjem vremena i troškova.

ColorLite sd350 Denzitometar

Tržišni lider za najveću tačnost i preciznost. Denzitometar sd350 razvijen je kako bi zadovoljio visoke standarde preciznosti automobilske industrije. Mjeri vrijednosti gustoće boje proizvoda, npr. plastične folije. Uređaj karakterizira vrhunska kvaliteta i jednostavno korištenje.