+387 33 659 442 info@mpslab.ba

Buchi

Švajcarski proizvođač laboratorijske i industrijske opreme koji nudi širok spektar proizvoda za upotrebu u farmaciji, hemijskoj industriji, kontroli hrane i pića, analizi okoline, akademska istraživanja i ostalo.

* Ovlašteni distributeri sa Donaulab Ljubljana

Buchi

Rješenja za rotacijsko isparavanje u laboratoriji

BUCHI nudi namjenska rješenja za laboratorijsko rotacijsko isparavanje bez obzira radite li u istraživanju i razvoju ili u kontroli kvalitete. Na osnovu našeg iskustva i znanja nudimo prilagođena rješenja za pokrivanje širokog spektra različitih potreba i postizanje najveće udobnosti.

 

Rotavapor® R-300

R-300 ispunjava najveća očekivanja u pogledu praktičnosti i svestranosti. Njegov modularni dizajn omogućava proširenje Rotavapor® R-300 na potpuno integrisani sistem u kojem centralno sučelje reguliše svaku komponentu.

Rotavapor® R-100

Rotacijski isparivač R-100 je ulazni nivo Rotavapor® za zadovoljenje osnovnih potreba u isparavanju i BUCHI-jevih visokih standarda kvaliteta.

Interfejs I-300 Pro

Interfejs I-300 Pro nudi 7 ”ekran osetljiv na dodir za kontrolu i pregled svih procesnih parametara na prvi pogled. Sofisticirani načini rada, mogućnosti snimanja i prikazivanja grafikona povećavaju efikasnost i praktičnost procesa rotacijskog isparavanja.

Interfejs I-300

Interfejs I-300 je središnja kontrolna jedinica za sve procesne parametre sistema Rotavapor® R-300. To uključuje brzinu rotacije, temperaturu (grijanje, hlađenje, isparavanje) i pritisak. Različiti različiti načini rada (npr. Automatska, dinamička, ručna destilacija, sušenje itd.) Povećavaju efikasnost i pogodnost procesa rotacijskog isparavanja.

Interfejs I-100

I-100 je sučelje koje se koristi za jednostavno regulisanje usisavanja. Kao središnje sučelje ekonomičnog rješenja „Rotavapor® Essential“ povećava efikasnost procesa isparavanja.

Vakuum pumpa V-100

V-100 je ekonomična i otporna na hemijske vakuumske pumpe dizajna koji štedi prostor. Pokriva osnovne potrebe u stvaranju vakuuma.

Vakuum pumpa V-300/ V-600

Vakuum pumpa V-300 ili V-600 je bitna komponenta sistema ako tražite tihe, ekološki prihvatljive operacije i mogućnost destilacije otapala bilo koje zapremine i bilo koje tačke ključanja.

Staklena pećnica B-585 za sušenje

Svojim jedinstvenim dizajnom i jednostavnim rukovanjem, staklena pećnica B-585 je isplativ način sušenja malih i srednjih uzoraka, nježno pod vakumom. Temperaturni opseg do 300 °C otvara više mogućnosti.

Staklena pećnica B-585 Kugelrohr

Bez obzira da li vam je potrebna oprema za destilaciju, sublimaciju, sušenje smrzavanjem ili sušenje malih uzoraka – Staklena pećnica B-585 Kugelrohr nudi sve.

Pouzdan rad za velike količine

Rješenja za industrijska isparavanja

Kao lider na tržištu u industrijskom isparavanju, BUCHI nudi namjenska i specifična rješenja za industrijske sisteme za isparavanje. Bilo da tražite koncentraciju, recikliranje ili sušenje otapala, pružamo pravi odgovor za isparavanje velikih razmjera u proizvodnji i pilot procesima.

 

Rotavapor® R-220 Pro

Rotavapor® R-220 Pro uključuje četiri platforme za ispunjavanje zahtjevnih potreba laboratorija za scale-up i proizvodnju: najveću fleksibilnost s najrazličitijim sklopovima stakla, visoke performanse za najbrže stope destilacije, kontinuirani rad sa automatskim isušivanjem i ponovnim punjenjem i ekonomičan model za pokrivanje suštinskih potreba.

Rotavapor® R-250

Nudi najviše performanse, efikasnost i sigurnost. Intuitivno rukovanje za pouzdanu i visoko produktivnu industrijsku destilaciju. Ekskluzivna upotreba visokokvalitetnih materijala, Rotavapor® R-250 dugotrajna je investicija.

Rotavapor® R-250 EX

Prilagodite svoj industrijski Rotavapor® svojim potrebama. Ispunjavajući najnovije EX propise, uvijek ste na sigurnoj strani za destilaciju s veličinom boca do 50 litara.

Rotavapor® R-220 Pro High Performance

Morate destilirati s velikim protokom uzoraka i vaš laboratorijski prostor je ograničen? Rotavapor® R-220 Pro High Performance nudi stopu destilacije sličnu rotacijskom isparivaču od 50 litara, ali na kompaktnom otisku od 20 litara.

Maksimalna efikasnost za više uzoraka

Rješenja za paralelno isparavanje

Bilo da radite na istraživanju i razvoju ili u kontroli kvaliteta u potrazi za optimizacijom protoka, BUCHI nudi širok izbor tačnih i dokazanih rješenja koja pokrivaju različite industrije.

 

SyncorePlus

Buchi instrument za paralelno isparavanje, SyncorePlus dolazi u dvije konfiguracije; SyncorePlus i SyncorePlus Polyvap.

Multivapor ™ P-6/ P-12

Ubrzajte isparavanje uzorka za više uzoraka. Svojom lakoćom upotrebe, Multivapor ™ je prilagođen da maksimizira efikasnost.

Formiranje čestica za laboratorijsku namjenu

Rješenja za Spray Drying i kapsulaciju

BUCHI-jeva dokazana, pouzdana i svestrana rješenja za spray drying i raspršivanje mikroenkapsulacijom pokrivaju širok raspon primjena.

 

Nano Spray Dryer B-90 HP

Nježna obrada najmanjih količina uzorka u čestice veličine ispod m ikronskog nivoa s malim gubicima su ključne karakteristike Nano Spray Dryer B-90 HP. Instrument druge generacije nudi povećanu produktivnost i lakše rukovanje.

Mini Spray Dryer B-290

Već više od 30 godina BUCHI pruža jednostavan proizvod sa dokazanim performansama. Otkrijte njegovu izvanrednu efikasnost i fleksibilnost.

Encapsulator B-395 Pro

Kvalitetan proizvod za sterilnu kapsulaciju ćelija, bioloških i aktivnih sastojaka za laboratorijske istraživačke i razvojne radove. Visoko napredna tehnologija omogućava proizvodnju čestica za brojne biotehnološke i medicinske procese i druga područja koja zahtijevaju sterilne uvjete.

Encapsulator B-390

Svestrani sistem za kontrolisanu inkapsulaciju aktivnih sastojaka i materijala za laboratorijsko-istraživački i razvojni rad. Jednostavnost i prilagodljivost uređaja omogućavaju njegovu upotrebu u različitim područjima – farmaceutika, materijali, kozmetika, prehrambena industrija i poljoprivreda.

Freeze dryinG

Sušenje zamrzavanjem

Kao lider na tržištu, BUCHI nudi prvu laboratorijsku sušnicu koja radi na principu zamrzavanja sa Infinite-Technology ™ i Infinite-Control ™. Aplikacije se kreću od istraživanja i razvoja do kontrole kvalitete u širokom spektru tržišnih segmenata. Naša BUCHI rješenja ističu se svojom učinkovitošću i praktičnim mogućnostima.

 

Lyovapor ™ L-300

Uz Infinite-Technology ™, Lyovapor ™ L-300 nudi kontinuirano sublimaciju po prvi put sa dva naizmjenično radna i automatski higijenski očišćena kondenzatora na -105 °C. Pored toga, Infinite-Control ™ omogućava cjelovitu kontrolu procesa nad svim relevantnim parametrima, također putem mobilnih uređaja.

Lyovapor ™ L-200

Kompaktni Lyovapor™ L-200 nudi visokokvalitetno sušenje smrzavanjem (-55 °C, 6 kg) sa visokim nivoom automatizacije. Infinite-Control™ uključuje jednostavno kreiranje i pokretanje metoda, evidentiranje podataka, snimanje grafikona u realnom vremenu i prekid ako je potrebno bilo gdje u bilo koje vrijeme.

Lyovapor ™ Softver

Lyovapor ™ softver nudi Infinite-Control ™ za Lyovapor ™ L-200 i Lyovapor ™ L-300. Po prvi put u Freeze Drying, Quick-Design nudi brzi način programiranja i način pokretanja. Nadalje, uključeno je praćenje procesa u stvarnom vremenu i mogućnost kreiranja izvještaja po želji korisnika.

Kjeldahl

Najveći protok uzoraka i fleksibilnost

Svestrana rješenja tvrtke BUCHI za digestiju i destilaciju parom pokrivaju širok raspon primjena. Maksimalna produktivnost je stoga bitna, bilo da se radi o klasičnom određivanju proteina prema Kjeldahlu, refluks digestiji sa aqua regia ili direktnoj destilaciji isparljivih spojeva

 

KjelMaster K-375

Pružamo rješenja za potenciometrijske i kolorimetrijske titracije. KjelMaster K-375 ispunjava najviše zahtjeve u upotrebljivosti, automatizaciji, administraciji korisnika i sofisticiranom upravljanju podacima.

KjelDigester K-446/ K-449

Kjeldahlova metoda KjelDigester smanjuje proces digestije bloka do dva sata i ispunjava najviše sigurnosne zahtjeve. Visoki stepen automatizacije savršeno je podudaranje sa KjelMaster sistemom koji omogućava neviđenu propusnost uzoraka.

SpeedDigester K-439

SpeedDigester K-439 revolucionira IR digestiju. Kombinira prednosti IR-a i blokira digestiju u jednoj jedinici. Brzo određivanje azota Kjeldahl digestijom na kontrolisanim temperaturama omogućava povećan protok uzorka.

Scrubber K-415

Neutralizator para/ gasova sa četiri koraka čišćenja pruža maksimalnu sigurnost. Štiti korisnika i okoliš ne samo neutralizacijom otrovnih isparenja i reakcijskih plinova, već i minimiziranjem upotrebe vode za hlađenje.

KjelSampler K-376/ K-377

KjelSampler K-376 ili K-377 u kombinaciji sa KjelMaster K-375 zadovoljava najviše zahtjeve za Kjeldahl metodu. Sistem pruža maksimalni stepen automatizacije i fleksibilnosti.

Wet Digester B-440

Wet Digester B-440 omogućava ekološko spaljivanje različitih vrsta uzoraka. Dostupan je širok raspon temperature (do 600 °C). Programirane rampe za spaljivanje omogućuju ponovljive postupke.

TAČKA TOPLJENJA

Određuje talište različitih vrsta tvari do 400 °C

BUCHI nudi rješenja za određivanje tališta (tačke topljenja) i vrelišta (tačke ključanja) s visokom preciznošću, vizualnim ili automatskim određivanjem i opcionalnim kvalifikacijskim (kalibracijskim) paketima koji udovoljavaju najvišim regulatornim standardima.

 

Melting Point M-560

Instrument M-560 dizajniran je za ručno određivanje tališta i vrelišta. Jednostavno promatranje faznog prijelaza kroz povećalo, zajedno s intuitivnim postupcima kalibracije i provjere, osiguravaju visoko precizna mjerenja.

Melting Point M-565

Instrument M-565 za automatsko određivanje tališta i vrelišta dizajniran je za profesionalnu kontrolu kvaliteta. Sadrži zaslon u boji za promatranje faznog prijelaza, opremljen je video kamerom i funkcijom ponovne reprodukcije videa koja omogućava pregled određivanja tališta i vrelišta.

Performanse i fleksibilnost u skladu sa vašim potrebama

Pripravci za hromatografiju

Bez obzira na složenost ili obim vašeg procesa pročišćavanja, BUCHI preparativni hromatografski sistemi dizajnirani su tako da udovolje vašim promjenjivim potrebama. Zajedno sa širokim spektrom kolona za brzu hromatografiju visokih performansi, pružamo vam optimizovano rješenje prilagođeno vašem procesu pročišćavanja.

 

Pure Chromatography Systems

Čisti hromatografski instrumenti su izuzetno kompaktni, osiguravaju sigurnost na najvišoj razini i jednostavni su za upotrebu u bilo kojoj flash ili prep HPLC aplikaciji. Platforma je dizajnirana da zaštiti vas i vaš uzorak te da dobijete više pročišćavanja na vrlo prikladan način uz korištenje minimalnog prostora.

Namjenska rješenja za maksimiziranu propusnost

Rješenja za ekstrakciju

BUCHI nudi namjenska rješenja za ekstrakciju za klasično određivanje masnoće, kao i za analizu ostataka i kontaminanata u različitim matriksima. Obuhvatamo čitav niz automatiziranih metoda ekstrakcije, od Soxhleta, pa sve do vruće ekstrakcije i ekstrakcije otapalom pod pritiskom. Naša rješenja omogućavaju savršenu integraciju u tok rada, minimizirajući ručne korake.

 

UniversalExtractor E-800

UniversalExtractor E-800 savršeno prilagođen svakom zahtjevnom zadatku za ekstrakciju. Šest različitih položaja ekstrakcije omogućavaju individualnu kontrolu procesa i istovremeno funkcionisanje različitih metoda ekstrakcije. Grijači velike snage u kombinaciji sa sofisticiranom kontrolom procesa omogućuju najbrže i najponovljivije procese ekstrakcije.

FatExtractor E-500

FatExtractor E-500 dizajniran je za brzu ekstrakciju masti. Steknite fleksibilnost da lako prilagodite svoj FatExtractor E-500 promjenjivim potrebama pomoću izmjenjivog staklenog sklopa i izvršite ekstrakcije prema Soxhlet, Randall ili Twisselmann.

HydrolEx H-506

HydrolEx H-506 vrši kiselinsku hidrolizu kao korak pripreme uzorka prije ekstrakcije masti za utvrđivanje ukupne masti. HydrolEx H-506 nudi jednostavan i siguran postupak uz praktično rukovanje sistemom.

SpeedExtractor E-914/ E-916

SpeedExtractor je vaše najbolje rešenje za brzu ekstrakciju pod pritiskom (PSE). Povećajte produktivnost obradom do 6 uzoraka paralelno.

Maksimizirajte svoju efikasnost

NIRSolutions ™

NIR analiza nudi brze, pristupačne i precizne rezultate. Omogućuje donošenje odluka u stvarnom vremenu za poboljšani kvalitet i veću produktivnost. BUCHI NIRSolutions™ pomažu u savladavanju svakodnevnih izazova, od inspekcije dolazne robe do izdavanja gotovog proizvoda.

 

ProxiMate

ProxiMate je robustan, kompaktan NIR instrument za široku upotrebu. Smanjuje zastoj u proizvodnji i omogućuje brzu kontrolu kvalitete uzoraka iz serije. Intuitivno korisničko sučelje omogućuje rad svima;  širok izbor pred-kalibracijskih paketa čine ga pogodnim za sve aplikacije.

NIRFlex N-500

N-500 FT-NIR spektrometar pruža pouzdane rezultate analize za kontrolu kvaliteta, kao i istraživanje i razvoj u farmaceutskoj, hemijskoj, prehrambenoj industriji, industriji pića i hrane. NIRFlex N-500 nudi širok spektar mjernih ćelija i dodataka za najveće performanse.

NIRMaster

NIRMaster je prvi namjenski FT-NIR samostalni spektrometar dostupan u PMMA-u ili nehrđajućem čeliku. Tačnost i ponovljiva učinkovitost polarizacijske FT tehnologije i higijenski dizajn sa certificiranom zaštitom od prašine udovoljavaju laganim postupcima čišćenja koji su traženi za online strojeve.

NIRWare

Rukovanje BUCHI FT-NIR spektrometrom bez napredne stručnosti lako je zahvaljujući intuitivnom NIRWare operativnom softveru. Dvosmjerno LIMS sučelje omogućava fleksibilnu i sigurnu razmjenu podataka uz potpunu sljedivost. Paket, u kombinaciji sa softverom NIRAnywhere, omogućava centralizovanu administraciju više BUCHI spektrometra unutar globalne ili lokalne mreže kompanije.

NIRCal

NIRCal je moćan hemometrijski softverski paket za razvoj robusnih NIR metoda koje vode do brzih i pouzdanih rezultata NIR predviđanja.

BUCHI NIR-Online®

NIR-Online Multipoint System

BUCHI NIR-Online® rješenja omogućavaju kontinuirano nadgledanje ključnih parametara poput vlage, bjelančevina, masti, pepela, škroba, vlakana ili zaostalog ulja u svakom koraku postupka. Inovativne multipoint glave pružaju najisplativiji način nadgledanja relevantnih kontrolnih tačaka, npr. industrija mljevenja sjemena ili žitarica, kao i proizvodnja hrane i hrane za životinje.

 

NIR-Online Process Analyzer

Pažljivo nadgledanje ključnih parametara poput vlage, masti ili proteina je ključno za ispravljanje odstupanja u bilo kojem proizvodnom procesu. BUCHI NIR-Online® analizatori kontinuirano daju tačna mjerenja u roku od nekoliko sekundi kako bi se zajamčila maksimalna efikasnost proizvodnje.

NIR-Online Multipoint System

BUCHI NIR-Online® rješenja omogućavaju kontinuirano nadgledanje ključnih parametara poput vlage, bjelančevina, masti, pepela, škroba, vlakana ili zaostalog ulja u svakom koraku postupka. Inovativne multipoint glave pružaju najisplativiji način nadgledanja relevantnih kontrolnih tačaka, npr. industrija mljevenja sjemena ili žitarica, kao i proizvodnja hrane i hrane za životinje.

Stupimo u kontakt